Klank in de zorg

Waarmee kunt u de prettige waarnemingsindrukken tijdens de snoezel- bad-, en of zintuigactiviteit uitbreiden?

Hoe kunt de ontspanningsmogelijkheid bij de bewoners vergroten? 

Heeft u al eens aan een klankbeleving/zintuigactivatie voor uw bewoners gedacht?
Wanneer klankbeleving of klank als zintuigactivatie in de zorg aangeboden wordt aan bewoners of cliënten levert dit een positieve bijdrage op het verminderen van:
- angsten en depressies
- rusteloosheid
- onbegrepen gedrag
- slechte nachtrust
- slechte bloedsomloop
- slechte stoelgang

Wij geven al 3 jaar wekelijks volgens de visie van Soundfulness® klankbeleving/zintuigactivatie aan ouderen met dementie in zorgcentra waaronder bij AxionContinu in Isselwaerde te IJsselstein. Wij zijn o.a. werkzaam geweest bij de Rivas zorggroep, verpleeghuis dementie Lingesteyn te Leerdam, Parkinsoncafe Venlo, Reinaerde Dennendal dagcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking te Den Dolder, De Waerden dagcentrum Jan Willem voor mensen met een verstandelijke beperking te St. Pancras, Odense huis te Oud-Beijerland en de Inloophuis De Blauwe Anemoon te Gorinchem.

Een klankbeleving geven volgens de visie van Soundfulness® aan hen die geen woorden hebben, of meer hebben, om expressie te geven aan hun gevoel of gedachten geeft een woordeloos contact. Door de klanken en het contact zijn subtiele nuances in het gedrag van de bewoner zichtbaar. De gezichtsuitdrukkingen van de bewoners laten stilte, tevredenheid, liefde en geluksmomenten zien. 

Wat onze bevindingen zijn als professioneel Soundfulness® klankwerker bij ouderen met dementie, is dat het geluid van de zee en de regen heel lang als bekende geluiden herkend worden. Het geluid van de zee en de regen, geeft daarnaast een grote mogelijkheid tot ontspanning is onze ervaring.
De zintuigen horen, voelen en zien, prikkelen we door middel van ratel instrumenten volgens de Soundfulness® methode en door middel van klankschalen volgens de Peter Hess® methode. 

Klank en Ontspanning biedt klankontspanning en klank zintuigactivatie aan in de zorg bij mensen met dementie en lichamelijke en verstandelijke beperkingenbiedt klankontspanning en klank zintuigactivatie aan in de zorg bij mensen met dementie en lichamelijke en verstandelijke beperkingen