Aquabalance-klankbeleving = overgave = vertrouwen = veiligheid = verantwoordelijkheid nemen = VRIJHEID.

Wil jij de vrijheid in jezelf ontdekken? Dan is aquabalance-klankbeleving de manier om te onderzoeken waar jij jouw antwoorden naar vrijheid kan vinden.
Ben jij op zoek om je vitaliteit te verbeteren dan is een aquabalance-klankbeleving ondergaan de ultieme ontspanningsoefening. 

Aquabalance-klankbeleving wordt gegeven in een verwarmd zwembad waarbij de deelnemers in tweetallen elkaar om beurten bewegen en wiegen in het water.

lees verder

Soundfulness is een methode ter ondersteuning van ontspanning en acceptatie, waarbij gebruik gemaakt wordt van akoestische instrumenten en stem. De Soundfulness methode is gebaseerd op body awareness, mindful awareness en therapeutic resonance

Lees verder

De Indian Head massage, ook wel Champisage genoemd valt onder de Ayurvedische massages. "Ayur" betekent 'leven' en "veda" wil zeggen 'wetenschap': de wetenschap van het leven. Het is een eeuwenoude massagetechniek en levenswijze waarvan de basis meer dan 5000 jaar geleden in India werd gelegd.

Lees verder

Ervaar je last van onverklaarbare lichamelijke ongemakken zoals bijvoorbeeld slechte stoelgang, slechte nachtrust, pijntje hier en daar of ben jij op zoek om je vitaliteit te verbeteren?

Een klankschaalmassage is een bijzondere vorm van masseren die daar uitstekend geschikt is voor. Door de klanken komt het denken tot een diepe rust en doordat de klankschalen op je lichaam staan kan de trilling van de klankschaal de spieren diep ontspannen, wordt in het lichaam de doorstroming van de energiebanen en de doorbloeding gestimuleerd en de darm geprikkeld om binnen een aantal uren te ontlasten.

Lees verder

Waarmee kunt u de prettige waarnemingsindrukken tijdens de snoezel- bad-, en of zintuigactiviteit uitbreiden?

Hoe kunt de ontspanningsmogelijkheid bij de bewoners vergroten? 

Heeft u al eens aan een klankbeleving/zintuigactivatie voor uw bewoners gedacht?
Wanneer klankbeleving of klank als zintuigactivatie in de zorg aangeboden wordt aan bewoners of cliënten levert dit een positieve bijdrage op het verminderen van:
- angsten en depressies
- rusteloosheid
- onbegrepen gedrag
- slechte nachtrust
- slechte bloedsomloop
- slechte stoelgang

Wij geven al 3 jaar wekelijks volgens de visie van Soundfulness® klankbeleving/zintuigactivatie aan ouderen met dementie in zorgcentra waaronder bij AxionContinu in Isselwaerde te IJsselstein. Wij zijn o.a. werkzaam geweest bij de Rivas zorggroep, verpleeghuis dementie Lingesteyn te Leerdam, Parkinsoncafe Venlo, Reinaerde Dennendal dagcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking te Den Dolder, De Waerden dagcentrum Jan Willem voor mensen met een verstandelijke beperking te St. Pancras, Odense huis te Oud-Beijerland en de Inloophuis De Blauwe Anemoon te Gorinchem.

Een klankbeleving geven volgens de visie van Soundfulness® aan hen die geen woorden hebben, of meer hebben, om expressie te geven aan hun gevoel of gedachten geeft een woordeloos contact. Door de klanken en het contact zijn subtiele nuances in het gedrag van de bewoner zichtbaar. De gezichtsuitdrukkingen van de bewoners laten stilte, tevredenheid, liefde en geluksmomenten zien. 

Wat onze bevindingen zijn als professioneel Soundfulness® klankwerker bij ouderen met dementie, is dat het geluid van de zee en de regen heel lang als bekende geluiden herkend worden. Het geluid van de zee en de regen, geeft daarnaast een grote mogelijkheid tot ontspanning is onze ervaring.
De zintuigen horen, voelen en zien, prikkelen we door middel van ratel instrumenten volgens de Soundfulness® methode en door middel van klankschalen volgens de Peter Hess® methode. 

Klank en Ontspanning biedt klankontspanning en klank zintuigactivatie aan in de zorg bij mensen met dementie en lichamelijke en verstandelijke beperkingenbiedt klankontspanning en klank zintuigactivatie aan in de zorg bij mensen met dementie en lichamelijke en verstandelijke beperkingen